Utflyktstips i Pula

När du åker på semester handlar det oftast om att få ta det lugnt och koppla av. Dock kopplar olika människor av på olika sätt. En del vill ha mycket att göra på sin semester. Är det så att du funderar på att semestra i Kroatien, vilket blivit mycket populärt, kommer det finnas massor av saker att hitta på. Till att börja med har Kroatien den längsta kustremsan vid Medelhavet av alla de länder som tillhörde det forna Jugoslavien.

Det betyder direkt att du kan få bra tillfällen för lata stranddagar och att bada i Medelhavet. En bra ort för detta är Pula, som ligger precis vid kusten. Här finner du bra boende med ett stort urval hotell, och väljer själv om du vill ha direkt tillgång till strand eller om du vill bo i de centrala delarna av denna intressanta och spännande stad. Förutom bad kommer det finnas massor av saker att se och upptäcka i Pula. Nedan får du en rad olika exempel på vad du kan hitta på under din semester i Kroatien och i staden Pula.

Brijuni – Safariparken som lockar

När du gillar strandliv kommer du att finna en mycket intressant safaripark i anslutning till vattnet och den kroatiska kusten. Denna safaripark heter Brijuni och har massor av djur och växter att upptäcka. Förutom detta kommer du även att finna flera ruiner där du kan se delar av byggnader som daterats så långt tillbaka som till före Kristi födelse. Helt enkelt en underbar utflykt för alla som vill ha något att göra under en hel dag. Är du riktigt intresserad kan du faktiskt vandra i detta stora område under flera dagar och hela tiden upptäcka helt nya saker.

Upptäck staden och allt det gamla

Något du naturligtvis aldrig får missa när du åker på semester till ett främmande land är att upptäcka den stad du befinner dig i. När det gäller Pula är hela staden rik på historia och gamla byggnader. Här kommer också den intresserade att kunna vandra i dagar. Glöm verkligen inte bort att besöka Temple of Augustus, som är mycket vackert och numera en stor mötesplats i Pula stad. Naturligtvis kommer The Arch of Sergii, som är en mindre version av triumfbågen att vara väl värd ett foto eller två vid ett besök.

Matvandring i Kroatien

När du nu har valt Pula som stad att besöka i Kroatien, har du kommit till en liten stad. Dock har du kommit till en turiststad, vilket betyder att alla vill servera den inhemska maten. Att uppleva det kroatiska köket under en dag, samtidigt som du kanske kilar in och besöker det arkeologiska museet för att se lämningar allt det som inte finns kvar idag, ja, då kommer du även att få en perfekt upplevelse och njuta av det fantastiska kroatiska köket samtidigt som kunskapsnerverna får sin del av den goda kakan. Det är alltid spännande att få uppleva den inhemska maten, när man åker till olika resmål och den kroatiska maten är väl värd att smaka på.