Sevärdheter i Pula du inte får missa

Något som många missar är att Kroatien faktiskt är ett land som gränsar till Medelhavet. Detta betyder då att Kroatien med den mycket intressanta staden Pula har massor av intressanta saker att erbjuda. Pula är en stad som vetter mot Medelhavet och är känd för sin mycket skyddade hamn, inbjudande kustlinje med härliga stränder samt massor av ruiner att upptäcka från det romerska herraväldet.

Redan för hundratals år sedan så var Pula en intressant plats. Detta med anledning av denna stads strategiska läge, vilket då medförde att staden ockuperades, ödelades och återskapades ett flertal gånger. Pula har varit belägrat av allt från romerna och venetianerna till de allierade styrkorna under andra världskriget. Allt detta gör att det finns saker du inte får missa när du bestämmer dig för att besöka Kroatien och staden Pula.

Brijuni Islands – 14 intressanta öar

Här finner du som gillar en utflykt med båt mitt i Pula´s Medelhavskust ditt lystmäte. Det handlar om fantastisk natur och massor av intressanta byggnader. Denna upplevelse går naturligtvis att få med en guidad tur, vilket gör att du som verkligen vill veta får en bättre upplevelse. Brijuni Island blev inte en del av Jugoslavien förrän efter andra världskriget. Här kommer du också att kunna se det stora sommarhuset som en gång tillhörde Jugoslaviens president.

Bijeca – En underbar strand

När du är den som gillar sol och bad, så kommer även här Kroatien att kunna erbjuda hög klass. Brijeca är en mycket vacker och idyllisk strand som inbjuder till sol och bad. Även de som ägnar sig åt olika vattensporter brukar kunna synas på denna strand. Stranden består av en lite klippig kustlinje med paus för korta bitar av sandstrand. Havets botten vid denna strand består av småsten som formats runda av vattnets kraft.

Det arkeologiska museet i Pula

Något du absolut inte får missa om du ska besöka Pula och är intresserad av stadens historia, är det stora arkeologiska museum som finns där. Här kommer du att få se massor av olika fynd som gjorts under årens lopp. Detta museum behandlar allt från den romerska tiden till den venetianska samt även längre tillbaka än detta. Den byggnad som detta finns att beskåda i blev museum redan 1902, vilket gör att redan många besökare tagit sig hit vid sina besök i staden Pula.

Temple of Augustus

Detta är ett av de mest välbevarade tempel du kan finna från det romerska herraväldet. Augustus var också den första romerska kejsaren. Det uppskattas att detta tempel byggdes och gavs till den stora Augustus någon gång under denna kejsares livstid, vilket var mellan 27 år f.Kr. till 14 år e.Kr.

Idag är detta dock en plats som uppskattas av såväl besökare som den lokala befolkningen. Detta har nu blivit ett officiellt torg i Pula, där människor möts varje dag och en plats där du kan handla en tidning, sätta dig i solen och bara koppla av en stund. Sitter du tillräckligt länge kanske du hör de stora slagen som en gång utspelades på denna plats